Waterbergende Kasdaken winnen Waterinnovatieprijs

Eind 2014 won een team van overheden en bedrijven de Waterinnovatieprijs (mede gefinancierd door de Topsector Water) met het concept ‘waterbergende kasdaken’. Door middel van een schotje tussen de kasdaken wordt regenwater bij hevige regenval langzamer afgevoerd. Dit voorkomt wateroverlast op de grond. En het opgevangen water kan gebruikt worden voor de bevloeing van de gewassen in de kas. De initiatiefnemers én de betreffende agrariër vertellen waarom dit project een doorbraak vormt op het gebied van waterhuishouding in een kassencomplex.

Geproduceerd voor topsectoren.nl

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s