Euthanasie als juridische kwestie

In Nederland is hulp bij euthanasie sinds 2002 onder strenge voorwaarden niet langer strafbaar. Toch is de juridische discussie nog volop in beweging, zeggen Leidse hoogleraren. Zij spreken erover op 18 maart tijdens een symposium van Juridische Faculteitsvereniging Grotius.

JFV Grotius organiseert het symposium Sterven op verzoek op een bijzonder moment. De discussie over euthanasie laaide een maand geleden weer op door de documentaire Levenseindekliniek. Daarin leggen de filmmakers de laatste momenten vast van enkele mensen van wie het leven wordt beëindigd. In 2104 gebruikten zo’n 5.500 Nederlanders de mogelijkheid om via euthanasie of hulp bij zelfdoding te sterven.

Lees verder op de website van Universiteit Leiden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s