HumanityX: innovaties voor vrede en recht

Het tijdig verlenen van voedselhulp en het verspreiden van medicijnen kunnen levens redden na een ramp. HumanityX helpt hulporganisaties bij dit soort complexe humanitaire operaties.

Technologische innovaties hebben de wereld om ons heen flink veranderd. Dankzij nieuwe communicatiemiddelen zoals mobiele telefoons en internet staan we steeds beter met elkaar in contact. HumanityX – een samenwerking tussen de gemeente Den Haag en het Centre for Innovation – gebruikt deze technologieën en de data die ze genereren om ook hulpverlening in moeilijk begaanbare plaatsen te verbeteren, bijvoorbeeld in rampgebieden of ontwikkelingslanden.

Wereld Voedsel Programma
Die kennis komt onder meer van pas in Libanon. Dat land vangt meer dan een miljoen vluchtelingen op uit buurland Syrië. Een groot deel van die vluchtelingen is afhankelijk van voedselhulp, verstrekt door het Wereld Voedsel Programma (WFP). Die vluchtelingen kunnen in Libanese winkels voedsel inkopen met een elektronische betaalpas. Het Centre for Innovation helpt het WFP door de data van de betaalpasjes te analyseren, en spoort op die manier bijvoorbeeld fraude op. Op die manier is al zo’n 11 miljoen euro bespaard.

Lees verder op de website van de Universiteit Leiden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s