‘Internationaal isolement is geen optie’

Veiligheid in de breedste zin van het woord stond centraal tijdens het Interfacultair Congres op 4 april in Leiden. Met bijna 200 aanwezigen en bekende sprekers als Dick Schoof, Pieter van Vollenhoven en Ad Verbrugge was de eerste editie een succes.

‘We mogen niet paranoïde zijn, maar ook niet naïef’, waarschuwde Nationaal Coördinator Terrorismebestrijding en Veiligheid Dick Schoof in zijn lezing. Hij was een van de sprekers op het eerste Interfacultair Congres, georganiseerd door Studieverenigingen OverlegPlatform (StOP), de koepelorganisatie van alle aangesloten studieverenigingen. ‘Russische, Iraanse en Chinese hackers proberen in te breken in computersystemen. Doordat ze regelmatig bedrijfsgeheimen buitmaken, loopt de Nederlandse economie schade op. En de eventuele val van het kalifaat van Islamitische Staat ervoor zorgen dat jihadisten terugkeren naar Nederland.’

Lees verder op de website van de Universiteit Leiden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s