Hyper-doop

Goud voor Nederland! Studenten van de TU Delft hebben eind januari de eerste hyperloopwedstrijd ter wereld gewonnen. De hyperloop is een transportsysteem bedacht door ruimtevaartbedrijf SpaceX van Elon Musk – ook bekend van het elektrische-automerk Tesla. Het idee is eenvoudig: je reist met een capsule razendsnel door een vacuümbuis, waarbij je in theorie snelheden kunt bereiken van wel 1200 kilometer per uur. Dan reis je dus in een halfuur van Amsterdam naar Berlijn of Parijs. Zover zijn we nog lang niet, bleek wel tijdens de wedstrijd. De zelfgemaakte capsule van het team uit München bereikte een topsnelheid van 94 kilometer per uur. De bollebozen uit Delft gingen een fractie langzamer, maar wonnen alsnog de hoofdprijs omdat hun capsule beter scoorde op innovatie en constructie.

Deze en andere nieuwsberichten schreef ik voor Know How 4/2017.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s