Patrick van Berlo: ‘Outsourcing van asielopvang heeft een keerzijde’

Asielzoekers die naar Australië willen, eindigen vaak in een detentiecentrum op het piepkleine eilandstaatje Nauru. Wat doet deze ‘outsourcing’ van asielzoekers met mensenrechten? Promovendus Patrick van Berlo ging naar Australië om het te onderzoeken.

Sommige Nederlandse politici zien het als een lichtend voorbeeld voor de rest van wereld: de manier waarop Australië de komst van asielzoekers per boot probeert te ontmoedigen. Worden de asielzoekers op zee onderschept, dan brengt de kustwacht ze naar Papua Nieuw-Guinea of het kleine eilandstaatje Nauru – ongeveer half zo groot als Schiermonnikoog. Dat moet toekomstige immigranten afschrikken om de sprong te wagen naar Australië.

Lees verder op de website van de Universiteit Leiden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s