Koorddansen op de Middellandse Zee

Voor de kust van Libië proberen verschillende hulporganisaties bootvluchtelingen te redden die de Middellandse Zee oversteken. De inbeslagname van één van de reddingsschepen laat zien hoe belangrijk het is voor hulporganisaties om neutraal, onafhankelijk en onpartijdig te blijven, zegt Eugenio Cusumano.

Het ‘bevorderen van clandestiene immigratie’. Met die aanklacht namen de Italiaanse autoriteiten op 2 augustus de Iuventia in beslag, een schip van de Duitse hulporganisatie Jugend Rettet. De hulpverleners zouden afspraken hebben gemaakt met mensensmokkelaars over het aan boord nemen van migranten. De hulporganisatie zelf ontkent die aantijgingen, maar de boot blijft voorlopig aan de ketting liggen op het Italiaanse eiland Lampedusa.

Lees verder op de website van de Universiteit Leiden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s