Met je poep iemand genezen

Stel: je hebt chronische diarree. Dan kan een behandeling met donorpoep zomaar je redding zijn. Ed Kuijper van het LUMC legt tijdens de Nacht van Kunst & Kennis op 16 september uit hoe dat in zijn werk gaat. Kom kijken!

De Nederlandse Donor Feces Bank (of ‘poepbank’) van het LUMC zamelt menselijke ontlasting in, bewerkt het en transplanteert het vervolgens bij patiënten met hardnekkige bacteriële infecties. Hoe dat precies in zijn werk gaat, ervaren de bezoekers van de Nacht van Kunst & Kennis zelf. Zij mogen ‘poep’ gaan bewerken, zodat het klaar is om in te brengen bij een patiënt.

Het gaat hier uiteraard niet om echte poep. Bezoekers gaan nep-poep zeven en verdunnen. Deze ‘poep’ bestaat uit chocoladevla en muesli. In de poepbank wordt de echte ontlasting eveneens gezeefd en verdund. Zo is het dun genoeg om met een naald op te zuigen en met een sonde in te brengen in de neus van een patiënt.

Lees verder op de website van de Universiteit Leiden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s