Waarom zuidelijk Afrika vol staat met Noord-Koreaanse monumenten

Noord-Koreaanse arbeiders ontwierpen en bouwden in zuidelijk Afrika talloze monumenten, musea en andere gebouwen, laat geschiedenisstudent Tycho van der Hoog zien in zijn masterscriptie. Het zijn belangrijke inkomsten voor een land dat op het politieke wereldtoneel behoorlijk geïsoleerd is geraakt.

Toen Tycho van der Hoog enkele jaren geleden door het centrum van Windhoek liep, wist hij niet wat hij zag. Ineens doemde daar, midden in de hoofdstad van Namibië, een onafhankelijkheidsmuseum op met een uitgesproken stalinistisch karakter. Dit type constructies verwacht je in landen als China of de voormalige Sovjet-Unie. Maar wat doen ze in zuidelijk Afrika?

Lees verder op de website van de Universiteit Leiden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s