Hier heeft de brandweer wel oren naar

Technische hoogstandjes van eigen bodem zijn er genoeg. In NederTech elke maand een mooi voorbeeld. Deze keer: een slim oorstukje moet het werk van brandweermannen een stuk veiliger maken.

Brandweermannen en -vrouwen waken dag en nacht over onze veiligheid. Bij een uitslaande brand, een groot verkeersongeluk of een ramp met chemische stoffen zijn zij als eerste ter plaatse. Regelmatig redden zij iemand uit een brandend huis of uit een in elkaar gedrukt autowrak. Echte helden zijn het dus, die hun eigen leven in de waagschaal stellen om dat van jou of mij te redden.

Maar wie zorgt er voor de brandweerman zelf? Dat vroeg industrieel ontwerper Olivier van Nieuwmegen (27) zich af toen hij zijn afstudeeronderzoek deed bij de brandweer op Schiphol. Want door oververhitting raken brandweerlieden regelmatig onwel. Het begint vaak met hoofdpijn en hittestress, maar het kan in het ergste geval eindigen in een dodelijke hartaanval.

Lees verder in KIJK Magazine (via Blendle).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s