Zo maken we onderzoek naar cybersecurity nog beter

Cybercriminaliteit en cybersecurity zijn hot topics, ook in de wetenschappelijke wereld. Het onderzoek ernaar kan echter nog beter, stelt Bibi van den Berg, hoogleraar Cybersecurity Governance aan de Universiteit Leiden. Oratie op 8 juni.

Je kunt de krant niet openslaan of je leest wel een verhaal over cybercriminaliteit of cybersecurity. Regelmatig gaat het over gelekte persoonsgegevens, over de nieuwste phishingmails om je bankrekening te plunderen, of over Russische of Iraanse hackers die onze staatsgeheimen zoeken. Kortom: het wereldwijde web kent naast allerlei voordelen ook talloze bedreigingen, en daar zijn we ons steeds beter van bewust.

Lees verder op de website van de Universiteit Leiden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s