Spinozapremie voor organisatiepsycholoog Carsten de Dreu

De Leidse sociaal- en organisatiepsycholoog Carsten de Dreu ontvangt een Spinozapremie, de belangrijkste wetenschapsprijs van Nederland. We spraken met hem over zijn passie voor groepsprocessen, de Universiteit Leiden en toekomstdromen. ‘Een Spinoza breekt alles open.’

Carsten de Dreu zat in een bespreking toen hij gebeld werd, en drukte het telefoontje weg.  Toen hij later terugbelde kreeg hij de voicemail van Stan Gielen. Stan Gielen? Dat is de voorzitter van de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijk Onderzoek (NWO)! Dat is het moment waarop De Dreu begon te malen. Het zal toch zeker niet…? Een half uur later belde Gielen terug, met het goede nieuws.

Lees het volledige artikel op de website van de Universiteit Leiden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s