Inclusiever communiceren is zo gemakkelijk nog niet

Hoe maken we de Nederlandse taal op de universiteit inclusiever, op zo’n manier dat iedereen zich er prettig bij en aangesproken door voelt? Dat was onderwerp van gesprek tijdens een paneldiscussie op 28 juni aan de Universiteit Leiden.

Een klein deel van de Leidse universitaire gemeenschap voelt zich niet uitsluitend man of vrouw. Deze zogeheten non-binaire groep voelt zich niet thuis in de strikt gescheiden hokjes. Toch worden zij zeer regelmatig aangesproken met ‘geachte dame/heer’, ook in de officiële correspondentie van de Universiteit Leiden.

Hoe kunnen we tegemoet komen aan deze groep studenten en medewerkers? Dat was onderwerp van gesprek tijdens een paneldiscussie over genderinclusief taalgebruik, georganiseerd door het LGBT+ Network van de Universiteit Leiden. Het centrale vraagstuk: hoe doe je recht aan mensen die zich niet strikt man of vrouw voelen, terwijl de Nederlandse taal behoorlijk sterk leunt op dit onderscheid in geslachten?

Lees verder op de website van de Universiteit Leiden.

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s