Watergevecht op kleine schaal

Technische hoogstandjes van eigen bodem zijn er genoeg. KIJK bespreekt elke maand een mooi voorbeeld. Deze keer: een revolutionaire nieuwe manier om microdruppels te ontwikkelen.

De cosmetica van La Prairie kost een klein fortuin, maar dan heb je ook wat. Als het potje doet wat het belooft, dan koop je geen gewone crème maar een “minifacelift in een flesje”. Zelfs de meest verrimpelde huid zou glad, soepel en beschermd worden door de “huidkaviaar” van het exclusieve Zwitserse merk. En dat mag ook wel voor ruim 400 euro.

Mogelijk gaan dit soort crèmes – maar ook andere chemische producten – in de nabije toekomst flink goedkoper worden, met dank aan het Nederlandse bedrijf Iamfluidics. Deze spin-off van de Universiteit Twente ontwikkelde een revolutionaire manier om de productie te versnellen van microdruppels, piepkleine deeltjes die in crèmes maar ook in allerlei andere producten worden gebruikt: van medicijnen tot 3D-prints tot de contrastvloeistof voor MRI-onderzoek.

Lees verder in KIJK Magazine (via Blendle).

Advertisements

Leave a Reply

Fill in your details below or click an icon to log in:

WordPress.com Logo

You are commenting using your WordPress.com account. Log Out /  Change )

Google photo

You are commenting using your Google account. Log Out /  Change )

Twitter picture

You are commenting using your Twitter account. Log Out /  Change )

Facebook photo

You are commenting using your Facebook account. Log Out /  Change )

Connecting to %s