Over

Merijn van Nuland is wetenschapsjournalist en -redacteur. Hij schrijft artikelen over wetenschap voor de Universiteit Leiden. Daarnaast werkt hij als freelance wetenschapsjournalist voor de Nederlandse organisatie voor Wetenschappelijke Onderzoek (NWO), het Haarlems Dagblad en het populair-wetenschappelijke KIJK Magazine.

Studie
Merijn studeerde in 2012 af als journalist aan de Postacademische Dagblad Opleiding Journalistiek (PDOJ) van de Erasmus Universiteit in Rotterdam. Eerder studeerde hij Sociologie aan de Radboud Universiteit in Nijmegen.

Publicaties
Merijn publiceerde in KIJK Magazine, Hypothese (NWO), Haarlems Dagblad, De Volkskrant, NRC Handelsblad, De Gelderlander, PZC, BN de Stem, Tubantia, Leidraad (alumnimagazine Universiteit Leiden), Algemeen Dagblad en De Groene Amsterdammer. Daarnaast publiceerde hij op de websites van de Universiteit Leiden en de TU Delft.

Cold Cases
In zijn vrije tijd doet Merijn onderzoek naar cold cases, oude misdaden of verdwijningen die tot op de dag van vandaag niet zijn opgelost. Hij schreef er verhalen over voor het Haarlems Dagblad, het Algemeen Dagblad en De Gelderlander.

Contactformulier

Vragen? Neem hieronder contact op.

Advertisements